SilkroadOnline - Forum

Off-topic => Hydepark => Gry => Wątek zaczęty przez: Yoikoshi w Lipiec 18, 2006, 11:25:18 am

Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Yoikoshi w Lipiec 18, 2006, 11:25:18 am
Bardzo wciągająca gra mmprg sama grałam przez bardzo długi czas jak najbardziej polecam miłosnikom mmprg

 :arrow: Oficjalna Stona www.lineage2.com
 :arrow: Polska strona o lineage Nieofcjalna www.lineage2.bo.pl

Polecam server DragonNetwork
 :arrow: www.Dragon-Network.net

Życzę miłej i przyjemnej gry.
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Rhuidean w Lipiec 18, 2006, 11:49:44 am
grałem ponad 3 lata
jeszcze teraz czasami wracam do tej gry....moj pierwszy w zyciu MMO, przezyłem w tej grze naprawde piekne chwile...mogłbym sie tutaj rozpisac jednak szkoda czasu bo za duzo tego by było.
Takze polecam gre, tylko nie zrzazac sie na poczatku......gra zaczyna sie po lvl 45+ :)
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Kamilton w Lipiec 20, 2006, 00:29:26 am
Właśnie szukałem jakiegoś serva do l2, Dzięki. :D A ty Rhuidean na jakim grałeś ?
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: bezel w Lipiec 20, 2006, 03:26:40 am
ja poweim tyle l2 jest dobre dal ludzi bez pomyslow ktorzy lubia latwo pograc bez zadnego celu 99% serverow to bugi gralem w l2 3,5 roku nie zaloje bo przezylem tez fajne chwile ale jak ktos ma zamiar grac w priv serverach to odradzam to nie ma sensu wystarczy umiec grac a 70 lv to pikus bugow tez jest duzo jesli ktos jest zauinteresowany ta gra to niech pomysli nad globalem to kosztuje okolo 50 zl ale przynajmniej masz all i wszystko jak powinno byc bo tylko czlowiek bez rozumu by zostawil SRO dal priva l2 servery czesto padaja koles o 15 lv nizej moze rozwalic kazdego poprostu lipa ja odszedlem z silka i poszedlem do l2 spowrotem pogralem znowu pol roku i wrocielm bo stwierdzilem ze tam nie ma co robic i kazdy madry czlowiek po dluzszym czasie gry tez to zrozumie thx za wysluchanie i przepraszam za bledy pozdrawiam

 Zainstaluj kropki oraz przecinki, a bledy w Wordzie mozna poprawic...
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Frogi w Lipiec 28, 2006, 01:52:21 am
Ja tam wlasnie mam zamiar przetestowac lineage 2 tylko musze pierw sciagnac. Tak przy okazji instalka zajmuje 2,4 gb a zainstlowana gra ile podobno 5gb . Czy oplaca sie instalowac ta gre ? I jeszcze jedno co waszym zdaniem lepsze Silkroad czy Lineage ?

Peace :->
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Sebcio w Lipiec 28, 2006, 03:23:30 am
To zalezy bo L2 jest platny i dosc duzy MMORPG a Silk jest darmowy(ciekawe jak dlugo? Na zawesze ?:O - Rhuidean) jak bym bym kasiasty to pogral bym se na globcu ale nie jestem i wole darmowe gry:P
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Frogi w Lipiec 28, 2006, 17:50:47 pm
LIneage 2 nie jest platny zalezy jaki server wybierzerz. Bo sa servery platne i sa servery darmowe. Wiec jak myslicie co jest lepsze lineage 2 czy silkroad ? I z jakiej strony sciagnac L2 bo sicgalem i bylo trzeba go rozpakowac przez winzipa i bledy wyskakiwaly i nie moge uruchomic gry ;/ Prosze o pomoc i odpowiedzi...I jeszcze jedno sciagnelem clienta L2 rozpakowywuje przez najnowszego Winzipa i wyskakuje blad tak samo przy winrar sciagnelem innego clienta rozpakowywuje i tez blad prosze o pomoc...

Peace :->
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Lucaseq w Lipiec 28, 2006, 19:07:59 pm
ja wlasnie zamierzam grac w l2, narazie zassysam clienta. Polecam server eXistence (www.existence.oz.pl), na ktorym gra okolo 600-700 osob, sa ciagle poprawki, wystepuja castle siege (oblezenia zamkow) tak jak na globalu, wszystkie profesje itepe.
co do lineage vs silk to kazdy ma swoj gust. mi lineage sie podoba za castle siege, rasy(elfy, krasnoludy, orkowie, mroczne elfy, ludzie). najlepsze jest to ze kazda rasa ma swoje profesje (warrior i mag, np. orcowie dziela sie na monkow (wojow) i szamanow ( magow) ). kazda profesje ma mase skilli i umiejetnosc jak np. krasnolud crafter (zamierzam nim byc :D) potrafi wytwarzac rozne bronie, pancerze itp. itd.
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Frogi w Lipiec 28, 2006, 19:36:38 pm
Sciagnelem clienta L2 rozpakowywuje przez najnowszego Winzipa i wyskakuje blad tak samo przy winrar sciagnelem innego clienta rozpakowywuje i tez blad prosze o pomoc...

Peace
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Lucaseq w Lipiec 28, 2006, 20:07:19 pm
nie wiem, poszukaj innych programow do rozpakowania (poszukaj w GOOGLE a nie pros mnie o link). ten problem masz nie tylko ty tylko kazdemu graczu L2 nie chcial sie rozpakowac przez winrara i winzipa.
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Kamilton w Lipiec 28, 2006, 23:20:05 pm
Lineage 2 jest całkiem spoko, wypasiona grafa, rasy ale troche moim zdaniem mało skilli do łuku jest (mniej niz w silku raczej) i też denerwujące jest to, że łuki za każdym strzałem zużywają mane
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Astral w Lipiec 29, 2006, 09:16:44 am
W L2 jeśli chodzi o łuczników masz 3 bardzo różne klasy postaci do wybrania HE, SR i PR, a jeśli chodzi o skille to właśnie zależy od rasy. HE ma bardzo mało skilli i najłatwiej nim grac, zaś PR ma debuffy i draina. W porównaniu do silka w którym  możesz mieć w swoim bohaterze bardzo dużo skilli, w L2 jest ich nieco mniej przypadajacy na postać ale gdy uzmysłowimy sobie ile jest dostępnych  klas(wszystkie róznią się od siebie) silk wypada słabiuteńko  . Jeśli chodzi o prywatne servery ich wadami są lagi, restarty, ,,widzi mi sie" GMa i następujące czasem w najmniej spodziewanych momentach down albo nawet wipe servera. Moim zdaniem silk jest gorszy od L2 naprawde warto spróbowac i jeśli zaczynasz od 0 najlepiej jest wstąpic do jakiegos klanu który mógłby ci dostarczyc EQ i np. shotów bardzo potrzebnych w grze, które od d-grade mogą byc tylko produkowane przez krasnali.
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Kamilton w Lipiec 29, 2006, 12:37:12 pm
Cytat: "Astral"
W L2 jeśli chodzi o łuczników masz 3 bardzo różne klasy postaci do wybrania HE, SR i PR, a jeśli chodzi o skille to właśnie zależy od rasy. HE ma bardzo mało skilli i najłatwiej nim grac, zaś PR ma debuffy i draina. W porównaniu do silka w którym  możesz mieć w swoim bohaterze bardzo dużo skilli, w L2 jest ich nieco mniej przypadajacy na postać ale gdy uzmysłowimy sobie ile jest dostępnych  klas(wszystkie róznią się od siebie) silk wypada słabiuteńko  . Jeśli chodzi o prywatne servery ich wadami są lagi, restarty, ,,widzi mi sie" GMa i następujące czasem w najmniej spodziewanych momentach down albo nawet wipe servera. Moim zdaniem silk jest gorszy od L2 naprawde warto spróbowac i jeśli zaczynasz od 0 najlepiej jest wstąpic do jakiegos klanu który mógłby ci dostarczyc EQ i np. shotów bardzo potrzebnych w grze, które od d-grade mogą byc tylko produkowane przez krasnali.


Te 3 różne klasy to masz na myśli odzielne rasy, czy w tej samej rasie ??
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Rhuidean w Lipiec 29, 2006, 13:23:00 pm
IMHO w wojnie silk vs L2 zdecydowanie wygrywa l2 (ale licze tutaj tylko global servery).
Jezeli ktos chce grac na priv i dla tego porzucic silka to odradzam z góry...
grałem na wielu priv przez 3 lata jednak od kiedy mam silka to skonczyłem z l2, bo nie ma sensu grac ciagle na nowo (tutaj mam na mysli wipe, restarty serverów etc, ktore wczesniej czy pozniej nastapia na kazdym priv serverze)

ja polecam servery
-Paradise
-Abbys (maja mega sprzet :O jesli był down servera to nie zdarzysz nawet wylaczyc gry a server juz stoi:|)
-eXistence
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: The Dutchie w Lipiec 29, 2006, 17:47:23 pm
@up
A może dasz linka do tych servów? Bo google mi g...o widzi.
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Lucaseq w Lipiec 29, 2006, 18:23:33 pm
ja znam tylko do eXistence.
www.existence.oz.pl
[/quote]
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Astral w Lipiec 29, 2006, 18:36:58 pm
Cytat: "Frogi_PL"
Sciagnelem clienta L2 rozpakowywuje przez najnowszego Winzipa i wyskakuje blad tak samo przy winrar sciagnelem innego clienta rozpakowywuje i tez blad prosze o pomoc...


Ściągałeś go z oficjalnej strony ?

Cytat: "Kamilton"
Cytat: "Astral"
W L2 jeśli chodzi o łuczników masz 3 bardzo różne klasy postaci do wybrania HE, SR i PR, a jeśli chodzi o skille to właśnie zależy od rasy. HE ma bardzo mało skilli i najłatwiej nim grac, zaś PR ma debuffy i draina. W porównaniu do silka w którym  możesz mieć w swoim bohaterze bardzo dużo skilli, w L2 jest ich nieco mniej przypadajacy na postać ale gdy uzmysłowimy sobie ile jest dostępnych  klas(wszystkie róznią się od siebie) silk wypada słabiuteńko  . Jeśli chodzi o prywatne servery ich wadami są lagi, restarty, ,,widzi mi sie" GMa i następujące czasem w najmniej spodziewanych momentach down albo nawet wipe servera. Moim zdaniem silk jest gorszy od L2 naprawde warto spróbowac i jeśli zaczynasz od 0 najlepiej jest wstąpic do jakiegos klanu który mógłby ci dostarczyc EQ i np. shotów bardzo potrzebnych w grze, które od d-grade mogą byc tylko produkowane przez krasnali.


Te 3 różne klasy to masz na myśli odzielne rasy, czy w tej samej rasie ??


Jest jedna klasa łuczników ale 3 rasy będące łucznikami: Dark Elfy, Elfy i Ludzie.(Nie licze zbuffowanego destro na swych self buffkach z łukiem :evil: ), polecam ludzkiego gdyż jeśli ma full buff i stanie na snipe to jego krytyka ciężko pszeżyć. 8-)

Z serverów polecam polski www.graveland.pl (deczko ciężko konto zdobyć ale jak sie postarasz to je otrzymasz :-P )

Listy prywatnych serverów:
http://l2.hopzone.net/free-lineage2-servers.html
http://www.gamesites200.com/lineage2/
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Frogi w Lipiec 29, 2006, 20:33:58 pm
tak z oficjalnej strony www.lineag2.com. I nie chodzil probowalem tez winrarem i nic ;/ A chcialem sobie pograc bo podobne jest do Silkroad a to znaczy ze jest bardzo fajna gierka :)

Pozdro...
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Rhuidean w Lipiec 29, 2006, 20:53:02 pm
c4 na oficjalnej stronie ma błedy..niestety ale z tamtad go nie sciagniecie
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Frogi w Lipiec 29, 2006, 23:53:14 pm
to skad ?
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: The Dutchie w Lipiec 30, 2006, 07:12:47 am
Ja ciągne go FlashGetem i jakoś ściąganie idzie. Zobaczymy co dalej  :roll:
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Astral w Lipiec 30, 2006, 11:30:22 am
Jeśli wam sie nie uda ściągnąć poszukajcie mirrora clienta C4 za pomocą google ;-) lub na serverach do L2, często są tam zamieszczane.
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Kamilton w Lipiec 30, 2006, 23:03:50 pm
Cytat: "Astral"


Z serverów polecam polski www.graveland.pl (deczko ciężko konto zdobyć ale jak sie postarasz to je otrzymasz :-P )



Heh ja właśnie zacząłem na tym serwerze grać :D
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Szuma w Lipiec 31, 2006, 10:06:17 am
www.existence.oz.pl polecam ten  server
klienta mozna sciagnac takze z tej strony. W dziale download L2 c4 jest do pobrania bez bugow. Do rozpakowywania archiwow polecam program IZArc.
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: maxerius w Sierpień 15, 2006, 13:59:39 pm
a podacie linka do rejerstracji bo weszle na te stronke i dupa nie mogę znalesć :oops:
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Astral w Sierpień 21, 2006, 17:03:36 pm
Po grze na wielu serverach znalazłem niemal idealny server L2. W 99% jak official. Uptime 99%. 0 lagów. Restarty max co 3-4 dni. Server powstał niedawno ludzie maja max 30-35 lvl a najwięksi kozacy biegaja w d gradach. Działa wszystko łącznie z wędkowaniem, recommendami i hodowlą roślin po zdobyciu zamku :shock: . Raty są także jak na officjalu co pomaga w wczuciu się w gre i poznaniu najgłębszych tajników swej postaci. Ogrom questów i rozbudowany tutorial znacząco pomagają w grze. Server jest czeski ;-) , strona servera jest w wiekrzosci po czesku ale po tym jak serv zaczął sie piąć na liscie top serverów L2 trwa jej przebudowa. Średnio 400-500 osób online. Strona www.lineage-2.cz . Zbiór questów http://lineage2.stratics.com/content/library/quests/?view=loc . Serdecznie zapraszam :-D .
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: maxerius w Wrzesień 06, 2006, 19:31:44 pm
a ja jeszcze raz ładnie prosze o link do rejestracji :mrgreen:  :mrgreen:
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Kamilton w Wrzesień 08, 2006, 16:55:10 pm
Max ale na musisz najpierw wiedziec na jaki server chcesz sie zarejestrowac, jak wybierzesz to wchodzisz na strone serva i tam bedzie rejestracja. Więc najpierw napisz gdzie chcesz grac. :)
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: stinger_pl w Wrzesień 08, 2006, 17:43:16 pm
ja juz mam konto na existence  tylko niewiem jak zalozyc postac.... prosze o pomoc
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Kamilton w Wrzesień 26, 2006, 20:11:48 pm
Cytat: "stinger_pl"
ja juz mam konto na existence  tylko niewiem jak zalozyc postac.... prosze o pomoc


Wchodzisz do gry, logujesz sie i tworzysz postać ale musisz mieć zpatchowanego l2 do odpowiedniego serwera. Jeżeli niewiesz jak zpatchować l2, na stronie pisze jak to zrobić
ew. możesz do mnie na GG sie odezwać to Ci to spróbuje wyjaśnić.
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Madderin w Wrzesień 26, 2006, 23:11:29 pm
ja zaczołem dopiero od c5 ale trafiłem na zbyt łatwy serwer (rate x10) i rezygnując wróciłem do silka... musze jeszcze WoW'a na prywatnych serwach sprawdzic...

jak ktoś szuka mimo to serwa z lineage2 na c5 z rate x10 to: www.cedrik.pl
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Jagar w Październik 06, 2006, 16:25:20 pm
Ja gram od jakiegos czasu na prywatnym servie. Jest to jeden z lepszych serverow bo jest na nim w 100% to samo co na platnych oczywiscie C4 ,teraz przygotowuja sie do c5.Ludzi masa ..... nawet na najwiekszym zadupiu na kogos sie natknac mozna.Ten server to L2extreme (http://www.l2extreme.com/) Zapraszam gram na jednym z czterech serverow 2 rate 35 i dwa rate 7. Moj to Titan nick Darquen.
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: pajonk w Październik 22, 2006, 22:16:44 pm
Jeśli chodzi o serwery do l2 to polecam allseron. Serwer w całości polski. Zero lagów, masa graczy i to sami polacy. Od globala różni się tylko ratem(x2). Jedyna wada to to, że ciężko konto dostać, bo trzeba podanie pisać, a tylko ok7% wszystkich podań rozpatrzona jest pozytywni. Serwer bardzo klimatyczny
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Zemiel w Październik 29, 2006, 09:37:59 am
Gdzie moge zassac L2 C5 bez bledow.
Na oficjalnej stronie jest plik ktorego potem nie mozna rozpakowac.

Prosze o pomoc.
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: The Dutchie w Październik 29, 2006, 09:41:08 am
Te archiwa od lineage rozpakowywuje sie programem " IZArc "

Kliknij, Tu masz Download (http://www.instalki.pl/programy/download/kompresory_archiwizery/IZArc.php)
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Thanteos w Listopad 27, 2006, 17:31:16 pm
Ja gralem w l2 jakies 1,5 roku wiekszosc czasu na l2elite, gra jest super tylko, ze masa bugow i lagow na privach bardzo psuje gre.
A w dodtaku teraz duuzo serwow amerykasnkich zostalo zamknietych przez FBI..
http://www.l2extreme.com/ to jeden z najpopularniejszych serwow, ktory zostal zamknietey.
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: Dawid155 w Listopad 27, 2006, 18:19:30 pm
nie wiem jak z global ale placic za L2 mija sie z celem moim zdaniem... gralem w L2 na niektorych priv i wole silka. Pozdrawiam
Tytuł: Lineage 2
Wiadomość wysłana przez: MiChu__PL w Listopad 28, 2006, 18:59:00 pm
Ja gralem na ratach 15x dobiłem do 40 lvl miałem zrobić questa na 2 profesje.Jak zobaczylem ile to roboty to zrezygnowalem i jakoś gra mnie nie wciągnela więc wrócilem do silka.Ps. Slyszalem że kasują te najpopoularniejsze servy z l2:/